Maailman ympäristöystävällisintä tekstiilikuitua kehittämässä

Spinnova on suomalainen yritys, joka kehittää huippuekologista selluloosapohjaista tekstiilikuitua. VTT:llä Spinnovan perustajien toimesta syntynyt innovaatio on kasvanut viidessä vuodessa kaupallistamisen kynnykselle. Spinnova on tuottanut kuitua teollisen mittakaavan pilottilaitoksessaan jo 1,5 vuoden ajan. Puuvillan käyttöön verrattuna Spinnovan menetelmällä puusta tehdyn kuidun valmistus kuluttaa 99 prosenttia vähemmän vettä. Prosessissa ei käytetä liuottimia tai muitakaan haitallisia kemikaaleja. Kuidusta voidaan valmistaa kangasta, joka sopii hyvin esimerkiksi vaate- ja tekstiiliteollisuuden käyttöön.

Teemme Numerolan kanssa yhteistyötä liittyen Spinnovan tekstiilikuituteknologian digitalisaation kehittämiseen. Käytämme Numerolan asiantuntemusta muun muassa

  • tuotantoprosessien fysiikkaan ja matematiikkaan perustuvaan mallinnukseen ja ohjelmistokehitykseen
  • prosessidatan jalostamiseen prosessin seurannan, optimoinnin ja diagnostiikan työkaluiksi pilviympäristössä
  • prosessitiedon tallennuksen suunnitteluun automaattisten analyysien mahdollistamiseksi
  • yksikkö- ja osaprosessimallien yhdistämiseksi tuotantolinjan mallikokonaisuudeksi, digitaalisiksi kaksosiksi.

Numerolan asiantuntijoilla on yli 20 vuoden vankka kokemus teollisuusprosessien fysiikkaan perustuvasta mallinnuksesta, teollisuuden koe- ja tuotantoympäristöjen mittausaineistojen tiedonkeruun suunnittelusta ja toteutuksesta sekä prosessiaineistojen tilastollisista analyyseistä. Siksi teemme yhteistyötä Numerolan kanssa.

Näyttökuva 2021-1-7 kello 14.03.50

Juha Salmela

Teknologiajohtaja

Spinnova Oy

Artikkelin kuvat:
https://spinnova.com/media/